Na crnoj listi “Šuma RS” 586 preduzeća

D. O.
Na crnoj listi “Šuma RS” 586 preduzeća

Banjaluka - Na crnoj listi “Šuma RS” nalazi se 586 firmi, koje im trenutno duguju više od 2,8 miliona maraka, a ta potraživanja, kako poručuju iz ovog preduzeća, neće im biti otpisana.

- Otpisa dugovanja neće biti jer ćemo iscrpiti sve mogućnosti naplate, kao i pokretanje eventualnih sudskih sporova - istakli su “Šumama RS”.

U ovom preduzeću ističu da u kontinuitetu preduzimaju sve aktivnosti kako bi naplatili dugovanja, i to uvodeći više reda i discipline kako u samom postupku ugovaranja, tako i sa adekvatnim sredstvima obezbjeđenja naplate.

- Najveći dužnik trenutno je “FL Stakorina” iz Čajniča, a s ciljem naplate potraživanja u ozbiljnim smo pregovorima sa potencijalnim kupcem koji je spreman da preuzme navedeni  dug - ističu u ovom preduzeću.

Pored “FL Stakorine”, najviše “Šumama RS” duguju preduzeća “Enjaković” iz Bijeljine, “Lignakon” iz Teslića, banjalučka firma “Quattro Company” i “Dragulje drvo” iz Pala. Dodali su i da imaju listu nepouzdanih izvođača radova, na kojoj se nalazi devet izvođača.

- Taj broj je isti kao i prethodnih godina, jer smo i ranije imali te nepouzdane izvođače radova - rekli su u ovom preduzeću.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana