На црној листи “Шума РС” 586 предузећа

Д. О.
На црној листи “Шума РС” 586 предузећа

Бањалука - На црној листи “Шума РС” налази се 586 фирми, које им тренутно дугују више од 2,8 милиона марака, а та потраживања, како поручују из овог предузећа, неће им бити отписана.

- Отписа дуговања неће бити јер ћемо исцрпити све могућности наплате, као и покретање евентуалних судских спорова - истакли су “Шумама РС”.

У овом предузећу истичу да у континуитету предузимају све активности како би наплатили дуговања, и то уводећи више реда и дисциплине како у самом поступку уговарања, тако и са адекватним средствима обезбјеђења наплате.

- Највећи дужник тренутно је “ФЛ Стакорина” из Чајнича, а с циљем наплате потраживања у озбиљним смо преговорима са потенцијалним купцем који је спреман да преузме наведени  дуг - истичу у овом предузећу.

Поред “ФЛ Стакорине”, највише “Шумама РС” дугују предузећа “Ењаковић” из Бијељине, “Лигнакон” из Теслића, бањалучка фирма “Quattro Company” и “Драгуље дрво” из Пала. Додали су и да имају листу непоузданих извођача радова, на којој се налази девет извођача.

- Тај број је исти као и претходних година, јер смо и раније имали те непоуздане извођаче радова - рекли су у овом предузећу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана