Na Vracama oskrnavljen nedavno obnovljen partizanski Spomen-park

Srna
Na Vracama oskrnavljen nedavno obnovljen partizanski Spomen-park

Sarajevo - Spomen-park Vraca oskrnavljen je samo nekoliko dana nakon što je završena prva faza njegove obnove, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

"Izvaljene su kamene ploče, ispisani uvredljivi grafiti i narušeni rezultati višemjesečnog rada komunalnih preduzeća i građana volontera", saopštila je Vlada Kantona Sarajevo. Na Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope 9. maja u Spomen-parku Vraca upaljen je plamen nakon 27 godina.

Poslije višegodišnje zapuštenosti, postavljen je i dio rasvjete na tom lokalitetu, a najavljeno je da će u narednom periodu osvjetljenje biti poboljšano.

U drugoj fazi planirano je uvođenje videonadzora i postavljanje klupa kako bi se ovaj prostor ponovo oživio i postao mjesto za posjetu turista.

Spomen-park Vraca je kompleks posvećen palim borcima NOB-a i žrtvama fašizma stradalim u Sarajevu od 1941. do 1945. godine.

Nalazi se na mjestu masovnog stratišta na kome su ustaše za vrijeme Drugog svjetskog rata streljale 11.000 Sarajlija, među kojima najviše Jevreja i Srba, a među sahranjenim ustaškim žrtvama je veliki broj beba i djece mlađe od pet godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana