На УКЦ-у РС извршена операција пацијента са обрнутим распоредом унутрашњих органа

nezavisne.com
На УКЦ-у РС извршена операција пацијента са обрнутим распоредом унутрашњих органа

Бањалука- Први пут у Универзитетском клиничком центру Републике Српске (УКЦ) РС урађен оперативни захват код пацијента са урођеним обрнутим распоредом унутрашњих органа.

Наиме, пацијент  Саво Милишић из Добоја (73) успјешно је оперисан у Универзитетском клиничком центру РС иако је операцију упаљене анеуризме трбушне аорте знатно отежавала чињеница да је рођен са промјеном страна унутрашњих органа – ситус инверсус.

“Све се завршило успјешно, осјећам се добро и сутра би треба да идем кући”, казао је Милишић и додао је да никада није имао никаквих здравствених проблема због таквог положаја срца и других органа.

Миланко Максић, начелник Службе за васкуларну хирургију, који је прије седам дана оперисао пацијента а својим тимом, каже да се овакав положај органа који изгледају као да су у огледалу, статистички, среће једном у 100.000 случајева, а њему је први пут да оперише таквог пацијента.

“Такав случај сам видио  само један пут раније у Београду. Операција анеуризме је, била компликованија за извести, али је протекла добро и пацијент се успјешно опоравља”, додао је Максић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана