НДП Добој остао без руководства и чланова

Aгенције
НДП Добој остао без руководства и чланова

Добој - Руководство и чланови добојског Градског одбора НДП-а напустили су чланство у овој партији, а два одборника НДП-а у Скупштини града Добој, Сретко Ђурковић и Благоје Благојевић ће убудуће дјеловати као независни одборници, али ће као и до сада подрзавати скупштинску већину, одлучено је вечерас на ванредној сједници ГО ове партије.

На овај потез су се казу одлучили након што је Драган Чавић, предсједник НДП-а смијенио руководство Градског одбора Добој на челу са Сретком Ђурковићем, чиме им је тврде нанесена велика неправда, објавиле су Независне новине.

  "Ја сам јуче разријешен декретом предсједника НДП-а Драгана Чавића на један посредан начин. Предсједник Драган Чавић је посредно, преко посланика и потпредсједника НДП-а Драгутина Шкребића налозио да мене разријеше и напоросто да ме докрајчи, да мени и мојим сарадницима нанесе такве ударце, да они устрају на ширењу непотизма, да постави своје рођаке на чело ове партије, и ми то нисмо могли трпјети", изјавио је Сретко Ђурковић, смијењени лидер добојског НДП-а.

 Он је додао да је формирана комисија од бивших чланова НДП-а, која ће преговарати са другим политичким партијама о њиховом будућем ангазману, и политичком дјеловању, већ сутра ће казе са једном партијом о томе разговарати, а према незавничним информацијама ради се о добојском ПДП-у.

 "Вечерашњу одлуку о иступању из НДП-а подрзало је 35 чланова Градског одбора, од тога је четири члана Главног одбора странке, Сретко Ђурковић је био и члан Извршног одбора Главног одбора, из парије су изашла два одборника, два вршиоца дузностидиректора, један врсилац дузности начелника одјељења и десет чланова Извршног одбора Градског одбора странке, значи у коначници више од половине добојског одбора НДП-а", казао је Слађан Благојевић.

  Благоје Благојевић, одборник НДП-а у Скупштини града навео је да све оно што је учињено добојском одбору и њеном руководству не приличи ниједном политичком субјекту да тако уради.

 "Велика већина руководства странке који ју је до сада водио, и довео до тога да буде трећа странка по јачини у Добоју, је у овој већини која је вечерас иступила. Ми члановима странке који су остали у НДП-у зелимо, као цивилизовани људи све најбоље, нека се сраме свог чина, својих потеза, а ми ћемо знати наћи пут", рекао је Благојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана