Muzičke zvijezde u misiji za ozdravljenje djece

Anita Janković-Rečević
Muzičke zvijezde u misiji za ozdravljenje djece

Banjaluka - Okupljeni u misiji da oboljeloj djeci u Srpskoj pomognu na putu ozdravljenja regionalne i domaće muzičke zvijezde, koje će u srijedu nastupiti na donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima", poručili su mališanima da ne posustaju i da nisu sami u najvažnijoj životnoj bici.

Pjevač i kompozitor Željko Joksimović ove godine će po treći put nastupiti na donatorskoj večeri u Banjaluci, koja se održava osmi put pod pokroviteljstvom predsjednika RS Milorada Dodika, a čiji je cilj prikupljanje novca za Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

- Nadam se da će ovogodišnja akcija biti uspešna i da ćemo pomoći da se prikupe što veća sredstva za decu, te da će to ubrzati proces njihovog lečenja i oporavka. Važno je da podignemo svest ljudi o ovom pitanju, jer je reč o našoj deci i našoj budućnosti - rekao je Joksimović.

Kazao je da osjeća obavezu i odgovornost da pomogne koliko može i kada god može mališanima u borbi za ozdravljenje. 

- Usmeren sam ka deci, ka tome da im obezbedim bolje uslove za odrastanje, lečenje. Nekada i malo može da bude mnogo, kao na primer osmesi na licima te dece i njihovo puno srce jer su nas videli i družili se sa nama - dodao je ovaj pjevač.

Naglasio je da je važna podrška cijelog društva kako bi oboljeli mališani znali da nisu sami u najvažnijoj bici.

- Troškovi lečenja u inostranstvu su skupi i mnoge porodice nisu u prilici da obezbede novac zbog čega je potrebna sistemska podrška kako bi što veći broj mališana dobio šansu za izlečenje. Nadam se da će ova akcija u Srpskoj doneti rezultate - rekao je Jokismović poručivši hrabrim mališanima da se ne predaju i pronađu snagu u borbi za sebe, svoje zdravlje i budućnost.

Poznata pjevačica iz Banjaluke Maja Tatić, koja će zajedno sa ostalim članicama grupe "One tri", otvoriti koncert u okviru donatorske večeri, kazala je da svaki pojedinac treba pomoći koliko može kako bi oboljela djeca, koja su tek zakoračila na pozornicu života, imala budućnost.   

-  Takvi koncerti oboljelim znače mnogo. Građani koji pozivaju humanitarni broj imaće najveću ulogu, a nadam se će biti i mnogo institucija i preduzeća koji će ovoj akciji dati svoj doprinos - rekla je Tatićeva i poručila hrabrim srcima da ostanu nasmijani jer su uz njih brojni građani RS.

Jedan od najpoznatijih srpskih pjevača Miroslav Ilić godinama se odaziva ovoj humanitarnoj akciji, a tako će biti i ove godine. 

- Srećan sam ako moj mali doprinos pomogne toj dječici.  Uvijek sam tu da pomognem - rekao je Ilić. 

Na koncertu koji će biti održan na Trgu Republike u Banjaluci, ispred zgrade RTRS-a,  nastupiće i Tropiko Bend, Saša Kovačević, Željko Samardžić, Dejan Petrović i Big bend, te Vanja Mišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana