Музичке звијезде у мисији за оздрављење дјеце

Анита Јанковић-Речевић
Музичке звијезде у мисији за оздрављење дјеце

Бањалука - Окупљени у мисији да обољелој дјеци у Српској помогну на путу оздрављења регионалне и домаће музичке звијезде, које ће у сриједу наступити на донаторској вечери "С љубављу храбрим срцима", поручили су малишанима да не посустају и да нису сами у најважнијој животној бици.

Пјевач и композитор Жељко Јоксимовић ове године ће по трећи пут наступити на донаторској вечери у Бањалуци, која се одржава осми пут под покровитељством предсједника РС Милорада Додика, а чији је циљ прикупљање новца за Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству.

- Надам се да ће овогодишња акција бити успешна и да ћемо помоћи да се прикупе што већа средства за децу, те да ће то убрзати процес њиховог лечења и опоравка. Важно је да подигнемо свест људи о овом питању, јер је реч о нашој деци и нашој будућности - рекао је Јоксимовић.

Казао је да осјећа обавезу и одговорност да помогне колико може и када год може малишанима у борби за оздрављење. 

- Усмерен сам ка деци, ка томе да им обезбедим боље услове за одрастање, лечење. Некада и мало може да буде много, као на пример осмеси на лицима те деце и њихово пуно срце јер су нас видели и дружили се са нама - додао је овај пјевач.

Нагласио је да је важна подршка цијелог друштва како би обољели малишани знали да нису сами у најважнијој бици.

- Трошкови лечења у иностранству су скупи и многе породице нису у прилици да обезбеде новац због чега је потребна системска подршка како би што већи број малишана добио шансу за излечење. Надам се да ће ова акција у Српској донети резултате - рекао је Јокисмовић поручивши храбрим малишанима да се не предају и пронађу снагу у борби за себе, своје здравље и будућност.

Позната пјевачица из Бањалуке Маја Татић, која ће заједно са осталим чланицама групе "Оне три", отворити концерт у оквиру донаторске вечери, казала је да сваки појединац треба помоћи колико може како би обољела дјеца, која су тек закорачила на позорницу живота, имала будућност.   

-  Такви концерти обољелим значе много. Грађани који позивају хуманитарни број имаће највећу улогу, а надам се ће бити и много институција и предузећа који ће овој акцији дати свој допринос - рекла је Татићева и поручила храбрим срцима да остану насмијани јер су уз њих бројни грађани РС.

Један од најпознатијих српских пјевача Мирослав Илић годинама се одазива овој хуманитарној акцији, а тако ће бити и ове године. 

- Срећан сам ако мој мали допринос помогне тој дјечици.  Увијек сам ту да помогнем - рекао је Илић. 

На концерту који ће бити одржан на Тргу Републике у Бањалуци, испред зграде РТРС-а,  наступиће и Тропико Бенд, Саша Ковачевић, Жељко Самарџић, Дејан Петровић и Биг бенд, те Вања Мишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана