Mutabdžija zadovoljan stanjem škola u Doboju

Srna
Mutabdžija zadovoljan stanjem škola u Doboju

Doboj - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija izrazio je zadovoljstvo stanjem u kojem su dobojske škole dočekale prvi dan nove školske godine, ocijenivši da građevinski radovi dobro napreduju.

Mutabdžija je nakon sastanka u Doboju sa direktorima osnovnih škola "Vuk Stefanović Karadžić", "Dositej Obradović" i "Sveti Sava" rekao novinarima da je stanje školskih objekata daleko bolje nego tokom njegove posljednje posjete kada je sa direktorima razgovarao o početku nastave na području Doboja.

"Radovi na rekonstrukciji Osnovne škole žVuk Stefanović Karadžić" dobro napreduju, područna odjeljenja imaju organizovanu nastavu, a ove sedmice biće  formirani spiskovi od 40 učenika i četiri nastavnika koji će ići na desetodnevno ljetovanje u Grčku", izjavio je Mutabdžija.

Ministar prosvjete i kulture je naveo da se vannastavne aktivnosti realizuju u skladu sa rasporedom rada koji je napravio direktor ove škole Milan Gojković.

Mutabdžija je pohvalio upravu Osnovne škole "Dositej Obradović" koja je ispoštovala plan da se nastava odvija prema razredno-časovnom sistemu za učenike od prvih do devetih razreda, sa skraćenim časovima i umanjenim fondom časova na dnevnoj bazi, u bezbjednom ambijentu.

Zbog specifičnih okolnosti u Osnovnoj školi "Sveti Sava", Mutabdžija je naveo da će se do napretka građevinskih radova, nastava izvoditi po principu svaki dan za druge razrede.

On očekuje da će u narednom periodu u toj školi početi izvođenje razredno-časovnog sistema.

Mutabdžija je na novinarsko pitanje o funkciji postavljenih šatora u školskim dvorištima pojasnio da oni imaju ulogu info-pultova i igraonica za djecu, kao alternativa vremenskim uslovima.

"U šatorima nema implementacije nastavnog sadržaja, isključivo su u službi pripremne nastave u datim okolnostima", istakao je Mutabdžija.

U četiri srednje škole - Ugostiteljskoj i trgovinskoj, Ekonomskoj, Saobraćajnoj i elektro-tehničkoj i Tehničkoj školi, koje se nalaze u objektu nekadašnjeg Srednjoškolskog centra, nastava se izvodi normalno, sa skraćenim časovima i fondom časova.

Mutabdžija je istakao da je direktorima sugerisano da nastavno osoblje komunicira sa učenicima elektronskom poštom kako bi ostavarili pripremu za početak redovno školske godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana