Мутабџија задовољан стањем школа у Добоју

Срна
Мутабџија задовољан стањем школа у Добоју

Добој - Министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија изразио је задовољство стањем у којем су добојске школе дочекале први дан нове школске године, оцијенивши да грађевински радови добро напредују.

Мутабџија је након састанка у Добоју са директорима основних школа "Вук Стефановић Караџић", "Доситеј Обрадовић" и "Свети Сава" рекао новинарима да је стање школских објеката далеко боље него током његове посљедње посјете када је са директорима разговарао о почетку наставе на подручју Добоја.

"Радови на реконструкцији Основне школе жВук Стефановић Караџић" добро напредују, подручна одјељења имају организовану наставу, а ове седмице биће  формирани спискови од 40 ученика и четири наставника који ће ићи на десетодневно љетовање у Грчку", изјавио је Мутабџија.

Министар просвјете и културе је навео да се ваннаставне активности реализују у складу са распоредом рада који је направио директор ове школе Милан Гојковић.

Мутабџија је похвалио управу Основне школе "Доситеј Обрадовић" која је испоштовала план да се настава одвија према разредно-часовном систему за ученике од првих до деветих разреда, са скраћеним часовима и умањеним фондом часова на дневној бази, у безбједном амбијенту.

Због специфичних околности у Основној школи "Свети Сава", Мутабџија је навео да ће се до напретка грађевинских радова, настава изводити по принципу сваки дан за друге разреде.

Он очекује да ће у наредном периоду у тој школи почети извођење разредно-часовног система.

Мутабџија је на новинарско питање о функцији постављених шатора у школским двориштима појаснио да они имају улогу инфо-пултова и играоница за дјецу, као алтернатива временским условима.

"У шаторима нема имплементације наставног садржаја, искључиво су у служби припремне наставе у датим околностима", истакао је Мутабџија.

У четири средње школе - Угоститељској и трговинској, Економској, Саобраћајној и електро-техничкој и Техничкој школи, које се налазе у објекту некадашњег Средњошколског центра, настава се изводи нормално, са скраћеним часовима и фондом часова.

Мутабџија је истакао да је директорима сугерисано да наставно особље комуницира са ученицима електронском поштом како би оставарили припрему за почетак редовно школске године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана