Мушкарац из Сарајева нуди услуге клања паса

klix.ba
Мушкарац из Сарајева нуди услуге клања паса

Кориснике Facebookа и активисте за заштиту животиња данас су узнемириле стравичне фотографије на овој друштвеној мрежи на којима мушкарац из Сарајева с ножем позира поред закланог пса уз опис да "врши услугу клања паса луталица по повољној цијени".

У шоку и невјерици његову објаву су подијелили и активисти из сарајевског Удружења за заштиту животиња "Ав-Мау".

Предсједница овог Удружења Амела Туралић казала је како ће се поводом Facebook објаве корисника Фарука Хоџића обратити надлежним институцијама како би "дотична особа одговарала за недјела и убиство пса или паса".

"Не знам шта да кажем осим да смо постали нездраво друштво пуно мржње и да ме је страх околине гдје живе дјеца која имају масу примјера девијантног и психопатског понашања око себе", рекла је Туралић за klix.ba.

Из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево казали су како нису примили пријаву о спорној објави на Фацообоку.

Мушкарац је поред узнемирујућих фотографија на Facebookу написао: "Вршимо услугу клања паса луталица по повољној цијени. Долазимо на кућну адресу по позиву. Седам КМ по комаду, с тим да главуша иде мени".

Према Закону о заштити и добробити животиња Босне и Херцеговине, посебно је забрањено намјерно наносити бол, патњу или повреде животињама. Казне за ова недјела износе и до 10.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана