Младен Иванић посјетио редакције Гласа Српске и Независних новина: Тензије и тешке ријечи замијенити дијалогом

В. К.
Младен Иванић посјетио редакције Гласа Српске и Независних новина: Тензије и тешке ријечи замијенити дијалогом

Бањалука - Члан Предсједништва БиХ из РС Младен Иванић посјетио је јуче редакције "Гласа Српске" и "Независних новина" гдје је са руководством и новинарима размијенио мишљење о ситуацији у БиХ и условима у којима раде медији.

Највише ријечи било је о политичкој ситуацији и тензијама које су у порасту посљедњих седмица у вези са расплетом важних питања међу којима су се посебно издвојили начин обраде резултата пописа становништва, домаћинстава и станова који је спроведен у октобру 2013. године и реторика високих званичника међу којима су поново распламсане међунационалне размирице.

Иванић и већински власник "Гласа Српске" и директор "Независних новина" Жељко Копања су оцијенили да је потребно смирити тензије у БиХ и уложити максималне напоре да се ствари врате у нормалне токове и енергија усмјери на реформе и европски пут БиХ. Истакли су да важну улогу у томе имају и политичари и медији.

Иванић је нагласио да је спреман да учини што је у његовој моћи да у БиХ поново буде успостављено повјерење и дијалог између политичких представника јер, како је оцијенио, понашање појединаца испољено посљедњих дана само враћа у прошлост.

Иванић је посјетио и редакцију портала "Независних новина" и разговарао са уредницима и новинарима. Посјету је заокружио обиласком "НЕС радија" гдје је са директором програма разговарао о начину на који функционише једна од најпопуларнијих и најслушанијих радио-станица у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана