Mitropolit dabrobosanski Hrizostom: Vaskršnju radost kvare ugašeni domovi i pusta sela

Srna
Mitropolit dabrobosanski Hrizostom: Vaskršnju radost kvare ugašeni domovi i pusta sela

Sarajevo - Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom u vaskršnjoj poruci apelovao je i zamolio da se već jednom počne razmišljati o običnim građanima i ljudima i da se počnu rješavati goruća pitanja ovog društva.

- Našu vaskršnju radost i punoću praznika muti i kvari teška situacija vjernika, ali i naroda koji živi i preživljava na momente i teške trenutke naše realnosti - rekao je vladika Hrizostom u Sarajevu.

Mitropolit dabrobosanski istakao je da posebnu razočaranost izaziva sve više zatvorenih i ugašenih domova, pusta sela i sve rjeđi gradovi, te odsustvo odgovornosti za druge, za zaposlene, za socijalno ugrožene.

- Dovedeni smo kao nekada u vrijeme Austrougarske da se selimo sa naših ognjišta i odlazimo širom svijeta - istakao je vladika Hrizostom, dodajući da su svi zabrinuti pojavljivanjem nebrige i neodgovornosti onih kojima je poklonjeno povjerenje da upravljaju zemljom. Ukazujući da Vaskrs nije samo praznik radovanja, već i odgovornosti, mitropolit je pozvao sve da otvore svoja srca za one koji stradaju, boluju i tuguju zbog ljudskih nepravdi, za gladne i žedne, za ostavljene i zaboravljene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana