Митрополит дабробосански Хризостом: Васкршњу радост кваре угашени домови и пуста села

Срна
Митрополит дабробосански Хризостом: Васкршњу радост кваре угашени домови и пуста села

Сарајево - Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом у васкршњој поруци апеловао је и замолио да се већ једном почне размишљати о обичним грађанима и људима и да се почну рјешавати горућа питања овог друштва.

- Нашу васкршњу радост и пуноћу празника мути и квари тешка ситуација вјерника, али и народа који живи и преживљава на моменте и тешке тренутке наше реалности - рекао је владика Хризостом у Сарајеву.

Митрополит дабробосански истакао је да посебну разочараност изазива све више затворених и угашених домова, пуста села и све рјеђи градови, те одсуство одговорности за друге, за запослене, за социјално угрожене.

- Доведени смо као некада у вријеме Аустроугарске да се селимо са наших огњишта и одлазимо широм свијета - истакао је владика Хризостом, додајући да су сви забринути појављивањем небриге и неодговорности оних којима је поклоњено повјерење да управљају земљом. Указујући да Васкрс није само празник радовања, већ и одговорности, митрополит је позвао све да отворе своја срца за оне који страдају, болују и тугују због људских неправди, за гладне и жедне, за остављене и заборављене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана