Mitropolit Amfilohije služio večernje sa iznošenjem plaštanice

Srna
Mitropolit Amfilohije služio večernje sa iznošenjem plaštanice

Cetinje - Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služio je u Cetinjskom manastiru večernje sa iznošenjem Plaštanice.Mitropolit je u besjedi na kraju službe istakao da se ljudi i danas dijele na one koji sude Gospodu i prikivaju ga za krst i na one koji cjelivaju Njegove rane, dodavši da je bezbroj, milioni onih koji su se kroz istoriju poklonili Hristu raspetom i vaskrslom iz mrtvih.

"Sve što se gradi mimo Njega i van Njega, gradi se na prolaznosti i na smrti, na grijehu, na bogootuđenju, na bogoubistvu iz koga se rađa bratoubistvo. Kao da je srebroljublje Jude Iskariotskog danas postalo jedini idol i ideal modernog evropskog, nekada hrišćanskog čovječanstva", istakao je mitropolit crnogorsko-primorski.

Mitropolit je u tom kontekstu kritikovao odnos Javnog servisa RTV Crne Gore prema Pravoslavnoj Crkvi u Crnoj Gori i njegovo forsiranje "lažnog svjedoka Hristovog vaskrsenja, lažnog mitropolita crnogorskog".

On je upitao na čemu današnja Crna Gora gradi budućnost ako tako ubija Boga u duši ovog naroda nastavljajući tako ono bezbožno djelo koje su započeli bezbožnici 1941. godine ubijajući Boga i ubijajući brata svoga.

"Na bogoubistvu i bratoubistvu je građena Crna Gora od četrdeset i prve godine. Ponadali smo se da će se ova nova Crna Gora vratiti Svetom Petru Prvom, Svetom Petru Drugom, Svetom Jovanu Vladimiru i njegovom mučeničkom svjedočenju za pravdu Božju i za Hrista. Ali, ako je suditi po Televiziji Crne Gore, a i po mnogo čemu drugome, Crna Gora se danas svrstava, ne sa Josifom Arimatejskim i sa Nikodimom, sa Presvetom Bogorodicom i sa Jovanom Bogoslovom, sa apostolima koji su cjelivali rane raspetoga Hrista nego sa - Judinim svatovima", rekao je mitropolit Amfilohije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana