Mirjanić potpisao sporazum o donaciji 2,1 miliona dolara

Srna
Mirjanić potpisao sporazum o donaciji 2,1 miliona dolara

Banjaluka - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić potpisao je, u ime Vlade Srpske, projektni sporazum o prihvatanju donatorskih sredstava od 2,1 milion dolara iz Globalnog fonda za životnu sredinu i Posebnog fonda za klimatske promjene, kojim se finansira regionalni projekat upravljanja vodama u slivu rijeke Drine na zapadnom Balkanu.

Ukupna vrijednost projekta je 8.732.420 dolara, od čega se 2,1 milion dolara odnosi na Republiku Srpsku, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Sredstva su namijenjena za finansiranje aktivnosti integralnog upravljanja vodnim resursima u slivu rijeke Drine na području Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore i realizovaće se posredstvom Svjetske banke u skladu sa njenim važećim procedurama.

Vlada Republike Srpske ranije je dala saglasnost za potpisivanje projektnog sporazuma i subsidijarnog sporazuma o prihvatanju donatorskih sredstava između Vlade Republike Srpske i Savjeta ministara BiH.

Vlada Srpske ovlastila je ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da potpiše subsidijarni sporazum o prihvatanju donatorskih sredstava između Vlade Republike Srpske i Savjeta ministara BiH.

Očekuje se da projekat postane efektivan i da njegova realizacija počne do kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana