Мирјанић потписао споразум о донацији 2,1 милиона долара

Срна
Мирјанић потписао споразум о донацији 2,1 милиона долара

Бањалука - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић потписао је, у име Владе Српске, пројектни споразум о прихватању донаторских средстава од 2,1 милион долара из Глобалног фонда за животну средину и Посебног фонда за климатске промјене, којим се финансира регионални пројекат управљања водама у сливу ријеке Дрине на западном Балкану.

Укупна вриједност пројекта је 8.732.420 долара, од чега се 2,1 милион долара односи на Републику Српску, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.

Средства су намијењена за финансирање активности интегралног управљања водним ресурсима у сливу ријеке Дрине на подручју Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и Црне Горе и реализоваће се посредством Свјетске банке у складу са њеним важећим процедурама.

Влада Републике Српске раније је дала сагласност за потписивање пројектног споразума и субсидијарног споразума о прихватању донаторских средстава између Владе Републике Српске и Савјета министара БиХ.

Влада Српске овластила је министра пољопривреде, шумарства и водопривреде да потпише субсидијарни споразум о прихватању донаторских средстава између Владе Републике Српске и Савјета министара БиХ.

Очекује се да пројекат постане ефективан и да његова реализација почне до краја године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана