Мир и радост станују у отвореним срцима

Анита Јанковић-Речевић
Мир и радост станују у отвореним срцима

Бањалука, Сарајево - У данима Божића отворите своја срца и уши божијој ријечи и љубави како би у нама самима, породицама и друштву завладали мир и радост.

Поручио је ово у петак у Сарајеву надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић у божићној честитки упућеној свештенству и вјерницима Католичке цркве који по грегоријанском календару у понедјељак прослављају Божић, празник мира и љубави.

- Доживјети Исусово рођење значи вратити се скромности и понизности. Овог Божића желимо отворити уши и срце како бисмо чули благу вијест да се Бог родио међу нама, док нас свакодневно запљускује бука замамних порука које нуде ужитак у зависностима и заробљеностима - казао је кардинал Пуљић. Поручио је да је Божић вријеме да вјерници доживе благу и тиху божију љубав према свима њима, те позвао католике да отворе срца према комшијама друге вјере.

- Све нас веже иста божија љубав јер нас је Бог позвао на заједнички суживот у нашој домовини БиХ - казао је Пуљић.

Бањалучки бискуп Фрањо Комарица у традиционалној божићној поруци нагласио је да овај празник нуди истинску слободу и радост често заробљеним, тужним и безнадним срцима. Позвао је хришћане на његовање истине, правде, човјекољубља, милосрђа, доброте и љубави. 

- Божић је за свакога, ко га жели исправно славити, прилика да размисле на коју су изузетну, важну улогу на земљи и у свемиру позвани - навео је Комарица и додао да празник доласка Бога међу људе има за циљ спасење човјека од пропасти. Истакао је да се у БиХ и свијету уочава мањак жеље да се покаже брига за другог човјека, што се мора промијенити. 

Вјерници католичке вјероисповијести на Бадњи дан и дан Божића по грегоријанском календару, у недјељу и понедјељак, имаће право на плаћени изостанак са радног мјеста, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе РС. 

Честитке

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић у божићној честитки католичким вјерницима пожелио је да их свјетло рођења Исуса Христа обасја топлином љубави коју ће у обиљу радости подијелити с ближњима.

Честитке су упутили градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић и његов замјеник Анто Домић истакавши да је овај празник прилика да људи чине добро и буду бољи и племенитији према другима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана