Ministarstvo će pomoći uvođenje grijanja u školu u Pavlovcu

Srna
Ministarstvo će pomoći uvođenje grijanja u školu u Pavlovcu

Banjaluka - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević izjavio je večeras da će ovo ministarstvo donirati dio novca koji nedostaje za uvođenje centralnog grijanja u Područnom odjeljenju Osnovne škole "Sveti Sava" u banjalučkom prigradskom naselju Pavlovac.

Malešević je rekao Srni uoči humanitarnog koncerta banjalučkog Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Sveti Sava" da je to ranije dogovoreno sa direktorom te škole i predstavnicima KUD-a.

On je dodao da je Ministarstvo podržalo ovaj koncert, čiji je prihod namijenjen za uvođenje centralnog grijanja u Područno odjeljenje u Pavlovcu.

Malešević je istakao da takve aktivnosti doprinose da se veliki broj učenika uključuje u rad KUD-a, a što je značajno zbog održavanja tradicije i kulture.

Predsjednik KUD-a "Sveti Sava" Milenko Dulić rekao je Srni da je ovo osmi godišnji koncert ovog društva, a četvrti koji je humanitarnog karaktera, izrazivši nadu da će se uspjeti riješiti pitanje uvođenja centralnog grijanja u Područno odjeljenje OŠ "Sveti Sava" u Pavlovcu.

Na večerašnjem koncertu je učestvovalo više od 200 izvođača, članova KUD-a "Sveti Sava", uzrasta od sedam do 40 i više godina, a izveden je niz koreografija i pjesama sa područija Manjače, Grmeča, Šumadije, Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana