Министар здравља са руководством УКЦ-а РС: У фокусу развој нових процедура

Срна
Министар здравља са руководством УКЦ-а РС: У фокусу развој нових процедура

Бањалука - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да Универзитетски клинички центар (УКЦ) РС, као највећа здравствена установа у Српској, у наредном периоду у фокусу свог рада има развој нових процедура дијагностике и лијечења.

Шеранић је у петак одржао састанак са руководством ове здравствене установе, током којег је било ријечи и о могућностима развоја трансплантације, као и научноистраживачког рада, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу. Разговарано је и о завршетку реконструкције комплекса УКЦ-а, опремању и будућем развоју кардиохирургије, које се очекује крајем ове године.

Шеранић је упознао саговорнике о намјери да се у наредном периоду ради на свеобухватној анализи пословања здравствених установа, структуре дуговања, искористивости медицинске опреме и слично, с циљем да се здравствени систем у што већој мјери прилагоди потребама пацијената. Генерални директор УКЦ-а РС Владо Ђајић нагласио је да ова установа у посљедњем периоду биљежи значајне искораке у пословању, гдје је као један од најзначајнијих успјеха навео успјешно пресељење свих хируршких клиника из центра града на Паприковац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана