Ministar poklonio tablet talentovanoj učenici iz Modriče: Neda je ponos Srpske

Srna
Ministar poklonio tablet talentovanoj učenici iz Modriče: Neda je ponos Srpske

Banjaluka, Modriča - Neda Simić, učenica osmog razreda OŠ "Sveti Sava" iz Modriče, koja je za najbolji esej na engleskom jeziku osvojila prestižnu UNESKO nagradu, ponos je Republike Srpske, koja ima još ovakvih talenata.

​Rekao je ovo Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS, koji je na prijemu u petak talentovanoj učenici poklonio tablet.

Neda kaže da je bila iznenađena osvajanjem prve nagrade, koja je za nju veliki uspjeh, te da od takmičenja nije očekivala mnogo, bilo joj je važno da razvija i usavršava engleski jezik kroz pisanje sastava.

"Pisala sam o tome kako su ljudi individualci, dok životinje u prirodi sve zajedno rade, i kako ljudi, kada naiđu na neki problem, ne znaju da pronađu rješenje za njega, već prolaze kroz faze depresije i tugovanja. Životinje nađu sklonište i čekaju da oluja prođe, i da će sve nakon toga biti u redu", istakla je Simićeva, kojoj su suze krenule od sreće kada je čula da je prva.

Ministar je čestitao djevojčici na postignutom uspjehu, jer je, kako je istakao, kao učenica male škole iz male sredine u poređenju sa drugim zemljama i velikim brojem prispjelih radova na konkurs, osvojila prvu nagradu.

Na takmičenju, koje tradicionalno organizuju Mirovna fondacija GOI i UNESKO, Neda je ove godine bila najbolja u konkurenciji 15.441 učenika iz 155 zemalja s esejom o temi "Učenje kroz prirodu".

Malešević je istakao da će RS jačati i stvarati uslove za mlade talente da napreduju.

Simićeva će s nastavnicom Ivanom Božičković, koja joj je i mentor, 25. novembra na godišnjoj konferenciji UNESKO-a, od ministra obrazovanja Japana preuzeti prvu nagradu. Tada će izložiti svoj rad visokim svjetskim zvaničnicima, a ministru prosvjete Japana će ponijeti na poklon zmijanjski vez, koji je u petak preuzela iz Ministarstva u Banjaluci.

Ivana Božičković, Nedina nastavnica engleskog jezika, zahvalila je ministru Maleševiću na prijemu i poklonu za Nedu.
Zlatko Lazić, direktor Osnovne škole "Sveti Sava" iz Modriče, rekao je da nagrada koju je osvojila Simićeva predstavlja veliki uspjeh za ovu školu, lokalnu zajednici i RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana