Министар поклонио таблет талентованој ученици из Модриче: Неда је понос Српске

Срна
Министар поклонио таблет талентованој ученици из Модриче: Неда је понос Српске

Бањалука, Модрича - Неда Симић, ученица осмог разреда ОШ "Свети Сава" из Модриче, која је за најбољи есеј на енглеском језику освојила престижну УНЕСKО награду, понос је Републике Српске, која има још оваквих талената.

​Рекао је ово Дане Малешевић, министар просвјете и културе РС, који је на пријему у петак талентованој ученици поклонио таблет.

Неда каже да је била изненађена освајањем прве награде, која је за њу велики успјех, те да од такмичења није очекивала много, било јој је важно да развија и усавршава енглески језик кроз писање састава.

"Писала сам о томе како су људи индивидуалци, док животиње у природи све заједно раде, и како људи, када наиђу на неки проблем, не знају да пронађу рјешење за њега, већ пролазе кроз фазе депресије и туговања. Животиње нађу склониште и чекају да олуја прође, и да ће све након тога бити у реду", истакла је Симићева, којој су сузе кренуле од среће када је чула да је прва.

Министар је честитао дјевојчици на постигнутом успјеху, јер је, како је истакао, као ученица мале школе из мале средине у поређењу са другим земљама и великим бројем приспјелих радова на конкурс, освојила прву награду.

На такмичењу, које традиционално организују Мировна фондација ГОИ и УНЕСKО, Неда је ове године била најбоља у конкуренцији 15.441 ученика из 155 земаља с есејом о теми "Учење кроз природу".

Малешевић је истакао да ће РС јачати и стварати услове за младе таленте да напредују.

Симићева ће с наставницом Иваном Божичковић, која јој је и ментор, 25. новембра на годишњој конференцији УНЕСKО-а, од министра образовања Јапана преузети прву награду. Тада ће изложити свој рад високим свјетским званичницима, а министру просвјете Јапана ће понијети на поклон змијањски вез, који је у петак преузела из Министарства у Бањалуци.

Ивана Божичковић, Недина наставница енглеског језика, захвалила је министру Малешевићу на пријему и поклону за Неду.
Златко Лазић, директор Основне школе "Свети Сава" из Модриче, рекао је да награда коју је освојила Симићева представља велики успјех за ову школу, локалну заједници и РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана