Milutinović: Nastavak euforije proustaškog kažnjavanja

Srna
Milutinović: Nastavak euforije proustaškog kažnjavanja

Banjaluka - Predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske /VRS/ Milovan Milutinović smatra da je produženje pritvora za dva mjeseca nekadašnjem oficiru u organima bezbjednosti Pete vojne oblasti JNA Dani Lukajiću /67/ izraz opredjeljenja hrvatskih vlasti da se sudi svim pripadnicima VRS, bez obzira da li su učestvovali u ratu na prostoru Hrvatske.

On je rekao Srni da je očito da predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH nisu ništa učinili da se prekine euforija proustaških kažnjavanja i privođenja pripadnika srpskog naroda samo zato što su nosili uniformu i branili svoj narod.


Milutinović je pozvao pripadnike srpskog naroda, posebno borce, da izbjegavaju odlazak na ljetovanje u Hrvatsku, jer ih može zadesiti sudbina kakvu su već najavile “Majke Srebrenice” sastavljanjem spiska od 20.000 pripadnika Vojske i Policije Republike Srpske.

Županijski sud u Zagrebu produžio je pritvor za dva mjeseca nekadašnjem oficiru u organima bezbjednosti Pete vojne oblasti JNA Dani Lukajiću.

Lukajić je uhapšen 30. juna u Ličkom Petrovom Selu. Njega su hrvatski policajci izveli iz autobusa kojim je grupa hodočasnika putovala na obilježavanje 77 godina od stradanja više od 40.000 ljudi u kompleksu ustaških logora smrti Gospić-Jadovno-Pag.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske saopštilo je da je Lukajić, nekadašnji oficir u organima bezbjednosti Pete vojne oblasti JNA, uhapšen zbog sumnje da je “počinio ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u logoru Manjača kod Banjaluke u septembru 1992. godine”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana