Milka Glamočić ponovo izabrana za predsjednika Aktiva žena SP

Srna
Milka Glamočić ponovo izabrana za predsjednika Aktiva žena SP

Banjaluka - Milka Glamočić ponovo je izabrana za predsjednika Aktiva žena Socijalističke partije /SP/ na današnjoj izbornoj konferenciji u Banjaluci.

Glamočićeva je bila jedni kandidat za ovu funkciju kojeg su predložili regionalni, gradski i opštinski aktivi žena SP.


Ona je navela da će se ovaj aktiv zalagati za potpunu ravnopravnost žena u društvu i jednaku zastupljenost žena u društveno-političkom životu.

"Zalagaćemo se za pokretanje inicijativa koje će afirmisati interese žena u našem društvu, za veći stepen solidarnosti i društvene pravde. Zalagaćemo se i za viši nivo odgovornosti u našem društvu, fizičku sigurnost žena", rekla je Glamočićeva novinarima poslije konferencije.

Ona je navela da će na izbornim listama SP za opšte izbore biti 40 odsto ženskih kandidata, te podsjetila da jedan broj žena iz SP već obavlja značajne funkcije u društvu.

Sekretar Foruma žena Socijalističke partije Srbije /SPS/ Snežana Paunović ocijenila je da je veoma dobra saradnja ova dva partijska tijela, te da su danas tu da podrže članice Aktiva žena SP u Republici Srpskoj.

Ona je navela da je jedan od osnovnih aktivnosti Foruma žena SPS-a borba za natalitet i povoljniju demografsku politiku.

Izbornoj konferenciji Aktiva žena SP prisustvovao je i predsjednik partije Petar Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana