Милиони за мост чекају и у 2017. години

М. Ми.
Милиони за мост чекају и у 2017. години

бањалука - Министарство саобраћаја и веза РС покренуло је иницијативу да идући састанак у вези са изградњом моста на ријеци Сави код Градишке буде одржан управо у овој општини, а продужен је и рок за преузимање 6,8 милиона евра у виду гранта из Инвестиционог оквира за западни Балкан са краја ове на 2017. годину.

Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић је подсјетио да је на прошлом састанку, одржаном у септембру у Загребу, договорено да се поново три стране састану у октобру, да би анализирали шта је урађено и шта је преостало да се уради у вези са реализацијом овог пројекта.

- Већ сам разговарао са новим начелником Градишке Зораном Аџићем да он буде домаћин састанка. Упутили смо и допис министру комуникација и транспорта БиХ Исмиру Јуску, јер је ријеч о међудржавном пројекту. Он би требало да на састанак у Градишку позове представнике Хрватске. Састанку би требало да присуствују и представници Европске комисије и Европске инвестиционе банке - рекао је Трнинић и додао да су испуњени сви предуслови за нови састанак, а да је РС већ издала еколошку дозволу за мост.

Из Министарства комуникација и транспорта РС је саопштено да је Европска комисија одлучила да продужи рок за преузимање 6,8 милиона евра, јер је довршен поступак издавања еколошке дозволе и успостављен стабилан координацијски механизам између БиХ и Хрватске, те да је на састанку у септембру добијена чврста опредијељеност Хрватске за градњу моста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана