Milanu Gavriloviću potvrđena oslobađajuća presuda

Srna
Milanu Gavriloviću potvrđena oslobađajuća presuda

Sarajevo - Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je prvostepenu presudu kojom je Milan Gavrilović oslobođen optužbi da je počinio krivično djelo zločin protiv čovječnosti na području Prijedora 1992. godine.

Prvostepenom presudom Sud BiH je oslobodio Gavrilovića optužbe da je od maja do avgusta 1992. godine, čineći nečovječna djela, učestvovao u progonu nesrpskog stanovništva sa područja opštine Prijedor.


On je oslobođen optužbe da je ponižavajuće postupao prema zatvorenicima prilikom osiguravanja transporta iz logora Omarska na Manjaču, kao i da je izgladnjelog i vidno mršavog Senada Kapetanovića u autobusu udario nogom u glavu.

Protiv prvostepene presude žalbu je blagovremeno izjavilo Tužilaštvo BiH, i to zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka, kao i pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, sa prijedlogom da drugostepeno vijeće Suda BiH u cijelosti uvaži žalbu, ukine prvostepenu presudu i odredi održavanje pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja.

Branilac optuženog je dostavio odgovor na žalbu sa prijedlogom da Apelaciono vijeće Suda BiH odbije žalbu Tužilaštva BiH i u cijelosti potvrdi prvostepenu presudu.

Na sjednici Apelacionog vijeća 2. februara tužilac je iznio žalbu, te izjavio da u cijelosti ostaje pri istaknutim žalbenim prigovorima, dok je branilac optuženog iznio odgovor na žalbu Tužilaštva, ističući da su svi žalbeni prigovori neosnovani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana