Milaković: Ustaški pokolj u Drakuliću se mora proglasiti Danom žalosti

srpskacafe.com
Milaković: Ustaški pokolj u Drakuliću se mora proglasiti Danom žalosti

Banjaluka - Ne smijemo zaboraviti stravičan ustaški zločin na području Šargovca, Drakulića i Motika koji se dogodio 7. februara 1942. godine!

I sam sam potomak žrtava tog zločina te osjećam dodatnu odgovornost da sačuvam datum od zaborava, zbog čega sam u potpunosti angažovan na inicijativi da se 7. februar proglasi Danom žalosti!

 Rekao je ovo u razgovoru za portal SrpskaCafe Milan Milaković, potpredsjednik banjalučke Skupštine, a ujedno i drugi mandat odbornik Socijalističke partije u lokalnom Parlamentu.

"Za mene je pozicija potpredsjednika Skupštine bila izazov i činim sve da se moj rad osjeti i na terenu. Pored pomenute inicijative, preusmjeravaću dio svoje potpredsjedničke plate za finansiranje i opremanje prostorija koje će grad dodijeliti Udruženju Jadovno i izgradnji spomen obilježja stradaloj djeci u Šargovcu kod Osnovne škole "Đura Jakšić", – rekao je Milaković.

Na spekulacije da bi u SP-u pojedinci voljeli da smanje uticaj poslanika Nedeljka Milakovića i njega milan Milaković je naveo da ne misli da njih dvojica previše utiču na politiku koju generalno vodi Socijalistička partija. "Predsjednik Petar Đokić je iskusan političar i on jedini može da kreira velike poslove u partiji.

Svi mi ostali smo tu da sprovodimo zacrtane zadatke i naš rad je podložan analizi. Nije mi poznato da se nekome ne sviđa šta ja radim a posebno da je potrebno da mi se smanji uticaj,", naveo je Milaković.

 Sadašnji sastav gradske skupštine i rad gradonačelnika Igora Radojičića je ocijenio pozitivnim i naglasio da je ovaj sastav skupštine od samog konstituisanja pokazao da može da radi u interesu građana, prvenstveno suočavajući se sa gorućim problemima, uglavnom iz oblasti infrastrukture i finansija.

"Gradonačelnik je hrabro ušao u brojne projekte i na nama je da u zakonodavnom smislu pratimo njegov rad.

Mislim da je problem Toplane oduzeo dosta vremena i energije i da će na kraju rezultat biti u korist svih onih koji su godinama imali problem sa grijanjem u gradu. Bitno je i refinansiranje dugova nastalih u ranijem periodu jer je stvoren dovoljan prostor da se budžet grada moža nazvati i razvojnim, umjesto socijalnim, kakav je zatečen.

Izborom načelnika, stvaraju se i uslovi da se i oni oslobode u svom radu i da svi damo onoliko koliko se od nas očekuje", istakao je Milaković.

Na pitanje da prokomentariše broj od osam odbornika koji više nisu članovi partija sa čije liste su ušli u Skupštinu, Milaković je naveo da je Socijalistička partija ostala u istom kapacitetu i da njihova tri odbornika striktno poštuju koalicioni dogovor.

Banjalučka opozicija je potpuno razbijena jer mislim da su brojni odbornici shvatili da nemaju više vremena da budu u opoziciji.

Gradskoj vlasti je potrebna jaka opozicija koja je u svim demokratijama dobar korektivni faktor, naglasio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana