Милаковић: Усташки покољ у Дракулићу се мора прогласити Даном жалости

srpskacafe.com
Милаковић: Усташки покољ у Дракулићу се мора прогласити Даном жалости

Бањалука - Не смијемо заборавити стравичан усташки злочин на подручју Шарговца, Дракулића и Мотика који се догодио 7. фебруара 1942. године!

И сам сам потомак жртава тог злочина те осјећам додатну одговорност да сачувам датум од заборава, због чега сам у потпуности ангажован на иницијативи да се 7. фебруар прогласи Даном жалости!

 Рекао је ово у разговору за портал SrpskaCafe Милан Милаковић, потпредсједник бањалучке Скупштине, а уједно и други мандат одборник Социјалистичке партије у локалном Парламенту.

"За мене је позиција потпредсједника Скупштине била изазов и чиним све да се мој рад осјети и на терену. Поред поменуте иницијативе, преусмјераваћу дио своје потпредсједничке плате за финансирање и опремање просторија које ће град додијелити Удружењу Јадовно и изградњи спомен обиљежја страдалој дјеци у Шарговцу код Основне школе "Ђура Јакшић", – рекао је Милаковић.

На спекулације да би у СП-у појединци вољели да смање утицај посланика Недељка Милаковића и њега милан Милаковић је навео да не мисли да њих двојица превише утичу на политику коју генерално води Социјалистичка партија. "Предсједник Петар Ђокић је искусан политичар и он једини може да креира велике послове у партији.

Сви ми остали смо ту да спроводимо зацртане задатке и наш рад је подложан анализи. Није ми познато да се некоме не свиђа шта ја радим а посебно да је потребно да ми се смањи утицај,", навео је Милаковић.

 Садашњи састав градске скупштине и рад градоначелника Игора Радојичића је оцијенио позитивним и нагласио да је овај састав скупштине од самог конституисања показао да може да ради у интересу грађана, првенствено суочавајући се са горућим проблемима, углавном из области инфраструктуре и финансија.

"Градоначелник је храбро ушао у бројне пројекте и на нама је да у законодавном смислу пратимо његов рад.

Мислим да је проблем Топлане одузео доста времена и енергије и да ће на крају резултат бити у корист свих оних који су годинама имали проблем са гријањем у граду. Битно је и рефинансирање дугова насталих у ранијем периоду јер је створен довољан простор да се буџет града можа назвати и развојним, умјесто социјалним, какав је затечен.

Избором начелника, стварају се и услови да се и они ослободе у свом раду и да сви дамо онолико колико се од нас очекује", истакао је Милаковић.

На питање да прокоментарише број од осам одборника који више нису чланови партија са чије листе су ушли у Скупштину, Милаковић је навео да је Социјалистичка партија остала у истом капацитету и да њихова три одборника стриктно поштују коалициони договор.

Бањалучка опозиција је потпуно разбијена јер мислим да су бројни одборници схватили да немају више времена да буду у опозицији.

Градској власти је потребна јака опозиција која је у свим демократијама добар корективни фактор, нагласио је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана