Milaković: Podrška prijedlogu da Banjaluka slavi 21. novembar

Agencije
Milaković: Podrška prijedlogu da Banjaluka slavi 21. novembar

Odbornici Socijalističke partije u Skupštini grada Banjaluka pozdravljaju prijedlog izmjene i dopune Statuta grada Banjaluka, kojim se kao novi praznik grada uvodi 21. novembar, Dan oslobođenja Banjaluke u Prvom svjetskom ratu.

Ova odluka će se pred odbornicima naći na predstojećem skupštinskom zasijedanju kao tačka 2. Dnevnog reda, a potpredsjednik Skupštine grada Milan Milaković ističe da se radi o inicijativi koja ima veliku podršku Banjalučana.

-        Njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova je nešto na čemu Banjaluka i Republika Srpska treba da insistiraju. Ovo je jedan od pravih koraka u tom smjeru i svakako će imati podršku i odbornika i građana. Treba znati da je taj datum s pravom dugo bio jedan od najsvečanijih gradskih praznika koji je u godinama između dva rata opominjao i podsjećao na vrijednost slobode i borbe za slobodu. Banjaluka treba ponovo da obilježava 21. novembar i ponovo da slavi oslobodioce, a vjerujem da ćemo već za 101. godišnjicu oslobođenja biti u prilici da zajedno obilježavamo jedan veliki praznik koji je decenijama nepravedno zapostavljan – kaže Milan Milaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana