Михољско љето до 20. октобра

С. Ђ.
Михољско љето до 20. октобра

Бањалука - Михољско љето трајаће до 20. октобра, а температуре ће бити праве љетне, до 25 степени Целзијуса, прогнозирају метеоролози.

Према ријечима метеоролога у Републичком хидрометеоролошком заводу Драшка Рудана, лијепо вријеме трајаће скоро цијели овај мјесец, а дневне температуре кретаће се између 20 и 25 степени Целзијуса.

- Ни јутра неће бити хладна, али ће свакодневно бити магле у јутарњим часовима. Киша неће пасти у наредних десетак дана - рекао је “Гласу Српске” Рудан. Додао је да је ове временске прилике узроковао простран антициклон на сјевероистоку Европе, чији се гребен пружа ка Балканском полуострву.

- Наше подручје се налази у југозападној висинској струји, а топла ваздушна маса стиже са југозапада - нагласио је Рудан.

Слично говоре и дугорочне прогнозе европских метеоролога, према којима ће просјечна температура до краја године, као и средња температура током цијеле 2018. бити највише у историји мјерења. Како истичу европски метеоролози, до средине октобра температура ће бити за седам до десет степени Целзијуса виша од просјека за ово доба године. Температура би у Француској могла достићи и до 30, а у Шпанији чак и изнад 30 степени Целзијуса. Екстремно топло биће у Скандинавији, до 15 степени више од просјека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана