Мигранти узнемиравају становништво у Херцеговини

ATV
Мигранти узнемиравају становништво у Херцеговини

Требиње - Мигранти све више узнемиравају становништво на подручју Херцеговине. Радомиру Спаићу из требињског села Јазина покушали су обити и украсти ауто испред породичне куће. Све се дешавало ноћу, била су их тројица, прича Радомир и додаје да није било нимало пријатно.

“Имам осјећај да је њих милиција гањала. Они су дошли да се сакрију или да оду са мојим колима”, рекао је Спајић.

Прије Радомира незвани гости закуцали су на врата и Данијели. Каже да је то учестала појава те да их скоро стално среће на подручју Јазине и Ластве, пограничних требињских села.

“Дошла су њих тројица, покуцали су на врата код нас, тражили су воде, чини ми се да су били и пијани, али нису били агресивни. Дала сам им воду и кренули су да иду пут града, питали су колико има до града”, истакла је Данијела Спајић.

У Полицијској управи нису упознати о овом случају, кажу све је то радила Гранична полиција. Незванично, након што су их уочили гранични службеници појурили су за мигрантима, двојицу су ухватили, а трећи је завршио у провалији поред пута.

Посла са мигрантима имали су и љекари требињске Хитне помоћи на позив граничних полицајаца отишли су у Јазину, једног од миграната пронашли у провалији, указали му помоћ али и установили да није имао никаквих повреда.

Увелико су се забринули и требињски челници. Мјеста за већи број миграната у Требињу нема, поручује замјеник градоначелника. Помоћи ћемо свакоме, али безбједност грађана је на првом мјесту каже Мирко Ћурић.

“Мислим да све ово ствара неку лошу слику о тим људима и можда су то неки појединци којих има свугдје, али из тих разлога мислимо да је становништво опрезно и не жели да прихвати поготово на такав начин те људе”, нагласио је Мирко Ћурић, замјеник градоначелника Требиња.

На опрезу су стално и сви херцеговачки полицајци. Није лако кажу у Полицијској управи и додају да је све више мјеста на подручју Источне Херцеговине куда се мигранти крећу.

“Прелазе границу на мјестима на којим пријелаз није дозвољен, таквих прелаза до сада колико смо утврдили има око 61 на подручју Полицијске управе, односно границе са Црном Гором”, истакао је Синиша Лакета, начелник сектора ПУ Требиње.

Покушај крађе аута није једини немили догађај ових дана. Полиција каже да је било и пријава оштећења сеоских кућа у пограничним селима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана