Мигранти у Бихаћу измјештени у Ђачки дом

Срна
Мигранти у Бихаћу измјештени у Ђачки дом

Око 200 миграната је из недовршене зграде Дома пензионера у Бихаћу измјештено у тамошњи Ђачки дом, на иницијативу градоначелника Бихаћа и Владе Унско-санског кантона (УСК).

Група од 200 миграната, који су боравили у недовршеној згради Дома пензионера, пребачена је у Ђачки дом, чиме је број особа у овом привременом прихватном центру порастао на око 900.

Из “Црвеног крста” су казали да покушавају одговорити овом изазову и да ће у договору с међународним хуманитарним организацијама покушати побољшати услове у Ђачком дому, гдје свакодневно припремају близу 1.000 оброка.

Иако је најављено измјештање око 30 породица са око 100 малишана из Ђачког дома у хотел “Седра”, то се још увијек није десило.

Према процјенама полиције, на подручју града Бихаћа борави преко 3.000 миграната и сваким даном тај број расте.

Сигурносна ситуација је још увијек задовољавајућа, рекла је портпаролка полиције УСК-а Сњежана Галић, апелујући и на друге институције да се активније укључе у рјешавање ове проблематике.

Из “Црвеног крста” града Бихаћа поново су апеловали на надлежне државне институције да се укључе у рјешавање мигрантске кризе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана