Medicinski fakultet - prestižna ustanova

Srna
Medicinski fakultet - prestižna ustanova

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da je Medicinski fakultet Univerziteta u Banjaluci ima najznačajniji doprinos ugledu ovog univerziteta, kao i sve pretpostavke za napredak jačanje.

“Ova ugledna ustanova ima sve pretpostavke za širenje i jačanje. Namjera nam je da na lokaciji Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske izgradimo prostorije Medicinskog fakulteta”, rekao je novinarima Dodik u Banjaluci na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 40 godina rada Medicinskog fakulteta.

On je čestitao značajan jubilej ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Premijer Srpske Željka Cvijanović naglasila je da je za Srpsku od izuzetnog značaja što ima prestižan Medicinski fakultet Univerziteta u Banjaluci.

“Svih ovih godina Medicinski fakultet Univerziteta u Banjaluci uspio je da se nosi sa različitim izazovima, ali i da iznjedri kadar koji je danas cijenjen. Vlada Republike Srpske je donisila dobre propise koji se tiču zdravstvenog sistema, a i mnogo je urađeno na poboljšanju infrastrukture”, kaže Cvijanovićeva.

Ona je navela da se radilo i na kvalitetnom obrazovanju kadra, za šta je zaslužan Medicinski fakultet.

Dekan medicinskog fakulteta Ranko Škrvbić rekao je da ovaj fakultet prati savremene trendove u naučnoistraživačkoj nastavi.

“Rasli smo uz pomoć medicinskih fakulteta sa prostora bivše Jugoslavije i zato smo neizmjerno zahvalni. Cilj nam je da nastavimo sa kvalitetnim radom, a za tako nešto imamo i dobre planove”, kaže Škrbić.

Rektor Unverziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin kaže da je posebno zadovoljstvo što Medicinski fakultet obilježava 40 godina uspješnog rada.

“Medicinski fakultet je jedna od vodećih članova našeg univerziteta. Ovaj fakultet ima uspješnu međunarodnu saradnju i vjerujem da će tako biti i u budućnosti”, rekao je Gajanin.

Svečanoj akademiji su prisustvovali predstavnici medicinskih fakulteta iz zemalja bivše Jugoslavije, ministri u Vladi Srpske, zvanice iz javnog i društvenog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana