Медицинари у Власеници привремено прекинули генерални штрајк

Срна
Медицинари у Власеници привремено прекинули генерални штрајк

Власеница - Запослени у Дому здравља у Власеници данас су прекинули генерални штрајк у који су ступили 6. новембра и најавили да ће за 10 дана поново прекинути рад ако не буду испуњени њихови захтјеви који се односе на исплату седам плата, путне трошкове, те уплату доприноса за пензионо и здравствено осигурање.

Предсједник Штрајкачког одбора Владанка Влачић рекла је Срни да ће радници, у међувремену, против послодавца покренути тужбени поступак.


"Само тражимо оно што нам по закону припада. Нико нам се не обраћа, нико се не интерсује за наше проблеме и не даје нам наду да ће наши захтјеви бити испуњени и зато ћемо путем суда то да тражимо", додала је Влачићева.

Вршилац дужности директора Дома здравља Јагода Петровић, која се данас није јављала на телефонске позиве, раније је новинарима изјавила да је локална власт анализирала ситуацију у овој здравственој установи и предузела мјере за превазилажење проблема, али да, како је објаснила, брзих рјешења нема, јер су се проблеми у Дому здравља годинама нагомилавали.

На посебној сједници Скупштине општине Власеница, одржаној средином октобра, речено је да су највећи проблеми власеничког Дома здравља неизмирене обавезе у износу од 3.000.0000 КМ, те вишак запослених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана