Медицинари Домa здравља у Власеници припремају тужбе и нови штрајк

М. Л.
Медицинари Домa здравља у Власеници припремају тужбе и нови штрајк

Власеница - Радници Дома здравља у Власеници ступиће поново у генерални штрајк 7. децембра ако им руководство ове здравствене установе не исплати заосталих шест плата, а због дугова који се гомилају годинама најављују и тужбу.

Истакла је ово јуче предсједница Штрајкачког одбора ове здравствене установе Владанка Влачић и додала да ће о свему данас разговарати и са предсједником Синдиката здравства и социјалне заштите РС Миленком Гранулићем.

- Исплаћено нам је само 80 одсто априлске плате. Припремамо и тужбе због неисплаћених плата, а готово половина запослених могла би ускоро да остане без посла, јер је најављена систематизација радних мјеста. Речено нам је да је од 72 запослених, 35 вишак - рекла је Влачићева и додала да немају ни довољно материјала за лијечење пацијента.

Директорица власеничког Дома здравља Јагода Петровић каже да преговара са Министарством здравља и социјалне заштите РС, општином и Синдикатом, да би нашла рјешење за проблеме у овој установи.

- Систематизација је неопходна, јер је велики број радника вишак. Евидентно је да ће неки од њих остати без посла, али све ћемо по закону урадити - рекла је Петровићева.

Запослени у власеничком Дому здравља организовали су генерални штрајк и почетком новембра, тражећи исплату заосталих плата и накнада за превоз и доприносе, али им они нису исплаћени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана