Matematika oborila najviše učenika

D. K.
Matematika oborila najviše učenika

Banjaluka - U školama u Srpskoj u toku je pripremna nastava i polaganje popravnih ispita, na kojima je najviše učenika završilo zbog lošeg znanja iz matematike.

Pored matematike, đaci većinom nisu uspjeli dovoljno dobro da savladaju gradivo iz hemije, srpskog jezika i književnosti i latinskog jezika. Direktor banjalučke Gimnazije Zoran Pejašinović rekao je da je na popravnim ispitima iz te škole ukupno 27 učenika.

- Hemija, matematika, latinski i srpski jezik predmeti su iz kojih su đaci uglavnom imali negativne ocjene - rekao je on.

Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola na području banjalučke regije Kristina Mrđa kaže da zbog matematike svake godine najviše đaka bude na popravnom.

- Problem lošeg znanja iz matematike leži u nedostatku radne navike učenika i slabom predznanju iz osnovne škole - istakla je Mrđa i dodala da su u banjalučkoj Tehničkoj školi na popravnim ispitima 274 učenika. Direktor Osnovne škole "Dositej Obradović" u Banjaluci Dragan Kovačević kaže da ove godine nisu imali nijednog učenika koji je i u avgustu morao da zagrije školsku klupu. I direktor banjalučke OŠ "Borisav Stanković" Rade Krecelj rekao je da ove godine nisu imali organizovane popravne ispite.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana