Математика оборила највише ученика

Д. К.
Математика оборила највише ученика

Бањалука - У школама у Српској у току је припремна настава и полагање поправних испита, на којима је највише ученика завршило због лошег знања из математике.

Поред математике, ђаци већином нису успјели довољно добро да савладају градиво из хемије, српског језика и књижевности и латинског језика. Директор бањалучке Гимназије Зоран Пејашиновић рекао је да је на поправним испитима из те школе укупно 27 ученика.

- Хемија, математика, латински и српски језик предмети су из којих су ђаци углавном имали негативне оцјене - рекао је он.

Предсједник Актива директора средњих школа на подручју бањалучке регије Кристина Мрђа каже да због математике сваке године највише ђака буде на поправном.

- Проблем лошег знања из математике лежи у недостатку радне навике ученика и слабом предзнању из основне школе - истакла је Мрђа и додала да су у бањалучкој Техничкој школи на поправним испитима 274 ученика. Директор Основне школе "Доситеј Обрадовић" у Бањалуци Драган Ковачевић каже да ове године нису имали ниједног ученика који је и у августу морао да загрије школску клупу. И директор бањалучке ОШ "Борисав Станковић" Раде Крецељ рекао је да ове године нису имали организоване поправне испите.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана