Maštovite kreacije za djecu Danijela iz Čelinca pretvorila u biznis

J. D.
Maštovite kreacije za djecu Danijela iz Čelinca pretvorila u biznis

Čelinac - Bilo da je riječ o rođendanima, krštenjima, babinama, maskenbalima ili nekim drugim prilikama, kreacije Danijele Babić iz Jošavke kod Čelinca izbor su mnogih roditelja koji žele da njihovi mališani zablistaju.

Od velikog broja unikatne odjeće i obuće koje izrađuje, ovoj studentkinji ekonomije najdraže su cipelice i čizmice jer je od njih počela da stvara svoj mali biznis.

- Na ovu ideju sam došla kada sam rodila kćerku, jer sam željela da uz haljinice i drugu odjeću ima i odgovarajuću obuću. Malo mi je smetalo kada su bebe slatko obučene i na nogama imaju samo čarape, pa sam počela sa izradom unikatne obuće za bebe koje ne hodaju ili tek prohodavaju - priča ona.

Prve šablone pronalazila je na internetu, a potom ih dorađivala i prilagođavala. Tako je nastao brend, a potom i "Fejsbuk" stranica "Bebi cipelice MakiMaki".

- Za svoje proizvode dobijam mnogo pozitivnih komentara, što mi je dodatni motiv. Često dobijam narudžbe za cijelu porodicu, gdje osim obuće i odjeće za djecu šijem odjeću i za mame, pa i kravate i leptir mašne za tate - kaže Babićeva.

Najčešće koristi deblji pamuk, keper, teksas, a nerijetko šije i ručno. Ističe da uživa u svom hobiju, koji je prerastao u biznis. Često radi noću kako bi imala dovoljno vremena da se posveti svakodnevnim obavezama i djeci.

- Inspiraciju pronalazim u svemu oko sebe, a ideje samo naviru. Iako većinu odjeće sama dizajniram i osmišljavam, ponekad radim i po želji mama - rekla je Babićeva.

Njene kreacije, koje je predstavila na sajmovima kreativaca, nisu ostavile ravnodušnim mnoge roditelje, ali ni djecu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana