Маштовите креације за дјецу Данијела из Челинца претворила у бизнис

Ј. Д.
Маштовите креације за дјецу Данијела из Челинца претворила у бизнис

Челинац - Било да је ријеч о рођенданима, крштењима, бабинама, маскенбалима или неким другим приликама, креације Данијеле Бабић из Јошавке код Челинца избор су многих родитеља који желе да њихови малишани заблистају.

Од великог броја уникатне одјеће и обуће које израђује, овој студенткињи економије најдраже су ципелице и чизмице јер је од њих почела да ствара свој мали бизнис.

- На ову идеју сам дошла када сам родила кћерку, јер сам жељела да уз хаљинице и другу одјећу има и одговарајућу обућу. Мало ми је сметало када су бебе слатко обучене и на ногама имају само чарапе, па сам почела са израдом уникатне обуће за бебе које не ходају или тек проходавају - прича она.

Прве шаблоне проналазила је на интернету, а потом их дорађивала и прилагођавала. Тако је настао бренд, а потом и "Фејсбук" страница "Беби ципелице МакиМаки".

- За своје производе добијам много позитивних коментара, што ми је додатни мотив. Често добијам наруџбе за цијелу породицу, гдје осим обуће и одјеће за дјецу шијем одјећу и за маме, па и кравате и лептир машне за тате - каже Бабићева.

Најчешће користи дебљи памук, кепер, тексас, а неријетко шије и ручно. Истиче да ужива у свом хобију, који је прерастао у бизнис. Често ради ноћу како би имала довољно времена да се посвети свакодневним обавезама и дјеци.

- Инспирацију проналазим у свему око себе, а идеје само навиру. Иако већину одјеће сама дизајнирам и осмишљавам, понекад радим и по жељи мама - рекла је Бабићева.

Њене креације, које је представила на сајмовима креативаца, нису оставиле равнодушним многе родитеље, али ни дјецу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана