Marić svaki trenutak živio novinarstvo

C. M.
Marić svaki trenutak živio novinarstvo

Banjaluka - Istaknuti novinar i bivši glavni i odgovorni urednika "Glasa Srpske" Boro Marić sahranjen je u petak na groblju "Sveti Pantelija" u Banjaluci.

Prije sahrane u Međunarodnom pres-centru je održana komemoracija povodom Marićeve smrti.

- Novinarska profesija uprla je prst u Boru Marića, izabrala baš njega i odredila mu sudbinu, on je bio preteča etike modernog novinarstva i živio je sa osjećajem beskrajne odgovornosti prema profesiji. Za Boru je novinarstvo bilo ostvarenje životnih želja, način života, hobi i slobodno vrijeme. Bio je bard štampanog novinarstva i živio za činjenicu da bude brz i tačan - istakao je profesor na banjalučkom Fakultetu političkih nauka Miloš Šolaja.

Profesor na Fakultetu političkih nauka Nikola Poplašen istakao je da je Marić krajnje odgovorno i precizno obavljao zadatak ispitujući pravilnost i pravičnost svake informacije koju je objavljivao. Direktor Narodnog pozorišta RS Nenad Novaković, koji je sa Marićem radio u "Oslobođenju", prisjetio se vremena zarobljeništva na Kosovu.

- U to vrijeme rodio mu se sin koga je nazvao mojim imenom. Svima je bio uzor, a naročito meni - rekao je Novaković.

Marić je bio dugogodišnji dopisnik sarajevskog "Oslobođenja" i beogradskih "Večernjih novosti", "Dnevnog telegrafa" i "Politike". Preminuo je u srijedu u 61. godini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana