Марић сваки тренутак живио новинарство

Ц. М.
Марић сваки тренутак живио новинарство

Бањалука - Истакнути новинар и бивши главни и одговорни уредника "Гласа Српске" Боро Марић сахрањен је у петак на гробљу "Свети Пантелија" у Бањалуци.

Прије сахране у Међународном прес-центру је одржана комеморација поводом Марићеве смрти.

- Новинарска професија упрла је прст у Бору Марића, изабрала баш њега и одредила му судбину, он је био претеча етике модерног новинарства и живио је са осјећајем бескрајне одговорности према професији. За Бору је новинарство било остварење животних жеља, начин живота, хоби и слободно вријеме. Био је бард штампаног новинарства и живио за чињеницу да буде брз и тачан - истакао је професор на бањалучком Факултету политичких наука Милош Шолаја.

Професор на Факултету политичких наука Никола Поплашен истакао је да је Марић крајње одговорно и прецизно обављао задатак испитујући правилност и правичност сваке информације коју је објављивао. Директор Народног позоришта РС Ненад Новаковић, који је са Марићем радио у "Ослобођењу", присјетио се времена заробљеништва на Косову.

- У то вријеме родио му се син кога је назвао мојим именом. Свима је био узор, а нарочито мени - рекао је Новаковић.

Марић је био дугогодишњи дописник сарајевског "Ослобођења" и београдских "Вечерњих новости", "Дневног телеграфа" и "Политике". Преминуо је у сриједу у 61. години.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана