Marić ostavio neizbrisiv trag

M. Mi.
Marić ostavio neizbrisiv trag

Banjaluka - Ugledni novinar Boro Marić preminuo je u srijedu uveče, u 61. godini u Banjaluci.

Marić, koji je novinarsku karijeru počeo u listu "Oslobođenje", duži period je bio glavni i odgovorni urednik "Glasa Srpske". Smrt je dočekao kao dopisnik beogradske "Politike" iz Banjaluke, a u karijeri je sarađivao i sa "Večernjim novostima" i "Telegrafom".

Komemoracija povodom smrti Marića biće upriličena danas u 11 časova u Međunarodnom pres-centru u Banjaluci. Marić će biti sahranjen u 14.30 časova na banjalučkom groblju "Sveti Pantelija".

Telegram saučešća porodici Marić uputili su najviši zvaničnici RS.

- Smrt Bore Marića predstavlja nenadoknadiv gubitak za njegovu porodicu, prijatelje, radne kolege, ali i za novinarstvo u RS, u kojem je ostavio neizbrisiv trag - naveo je u telegramu predsjednik RS Milorad Dodik.

Premijer RS Željka Cvijanović istakla je da je Marićevim odlaskom novinarska profesija ostala bez izuzetnog profesionalca, čovjeka posvećenog struci i zaljubljenika u pisanu riječ.

- Boro Marić ostaće upamćen kao čovjek koji je tokom dugogodišnjeg rada ostavio veliki pečat u novinarstvu - naveo je u telegramu saučešća zamjenik predsjedavajućeg Parlamenta BiH Mladen Bosić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana