Марић оставио неизбрисив траг

М. Ми.
Марић оставио неизбрисив траг

Бањалука - Угледни новинар Боро Марић преминуо је у сриједу увече, у 61. години у Бањалуци.

Марић, који је новинарску каријеру почео у листу "Ослобођење", дужи период је био главни и одговорни уредник "Гласа Српске". Смрт је дочекао као дописник београдске "Политике" из Бањалуке, а у каријери је сарађивао и са "Вечерњим новостима" и "Телеграфом".

Комеморација поводом смрти Марића биће уприличена данас у 11 часова у Међународном прес-центру у Бањалуци. Марић ће бити сахрањен у 14.30 часова на бањалучком гробљу "Свети Пантелија".

Телеграм саучешћа породици Марић упутили су највиши званичници РС.

- Смрт Боре Марића представља ненадокнадив губитак за његову породицу, пријатеље, радне колеге, али и за новинарство у РС, у којем је оставио неизбрисив траг - навео је у телеграму предсједник РС Милорад Додик.

Премијер РС Жељка Цвијановић истакла је да је Марићевим одласком новинарска професија остала без изузетног професионалца, човјека посвећеног струци и заљубљеника у писану ријеч.

- Боро Марић остаће упамћен као човјек који је током дугогодишњег рада оставио велики печат у новинарству - навео је у телеграму саучешћа замјеник предсједавајућег Парламента БиХ Младен Босић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана