Малешевић: Нови правилник о облачењу у школама у другом полугодишту

Срна
Малешевић: Нови правилник о облачењу у школама у другом полугодишту

Бањалука - Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић изјавио је да је увјерен да би у другом полугодишту требало да заживи нови правилник о облачењу у основним и средњим школама у Српској.

"Чекамо и да закон о средњем образовању буде усвојен, тако да ћемо жпокритиж и основно и средње образовање са тим правилником", рекао је Малешевић новинарима у Бањалуци.


Он је навео да се правилник тренутно налази у процедури због чега не жели да коментарише радни материјал овог документа.

Малешевић је истакао да није измијењен правилник о пријему радника у основне школе и да неће важити 15 бодова приликом пријема кандидата, већ највјероватније три бода на интервјуу, те да ће бити враћено тестирање слично оном приликом полагања возачког испита.

"Рачунаром ћемо бирати питања и тај дан када се врши тестирање школе ће добити питања, тако да неће бити злоупотреба теста јер је највећа примједба јавности била на тестирању кандидата", појаснио је Малешевић.

Он је рекао да ће Закон о високом образовању Републике Српске бити враћен у Народну скупштину, али да не може да каже прецизно када ће се то догодити.

"Постоје спорења у вези са неким питањима која су присутна од раније и нисмо превазишли неке несугласице. Надам се да ћемо их превазићи и да ћемо овај закон упутити у парламент Српске", додао је Малешевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана