Macanović predsjednik Inicijativnog gradskog odbora SDS-a Banjaluka

Srna
Macanović predsjednik Inicijativnog gradskog odbora SDS-a Banjaluka

Banjaluka - Nebojša Macanović imenovan je večeras u Banjaluci za predsjednika Inicijativnog gradskog odbora Izvornog SDS-a Banjaluka.

Macanović je istakao da mu je cilj da pomogne da se ubrzo formira gradski odbor Izvornog SDS-a u Banjaluci.

"Jedno od ključnih pitanja kojima će se baviti Izvorni SDS biće i unutar-srpski sukobi političkih stranaka", rekao je Macanović novinarima u Banjaluci i dodao da je ovo patriotska i demokratska stranka.

Član Inicijativnog gradskog odbora Izvornog SDS-a Banjaluka Vitomir Popović rekao je da je značajna činjenica da je sve veći broj ljudi, posebno mladih, zainteresovanih za Izvorni SDS.

Prema njegovim riječima, oni koji su 1990. godine učestvovali u stvaranju Srpske demokratske stranke "nisu bili takve kukavice da gledaju samo svoj lični interes" nego im je glavni interes bio da zaštite nacionalne interese i srpski narod.

Popović je istakao da je tadašnji SDS dao veliki doprinos stvaranju Republike Srpske, što neki sljedbenici nisu uspjeli prepoznati i vrlo brzo su nacionalne interese ustupili drugim interesima.

"Zabrinjava to što su oni na taj način postali podložni raznim uticajima, kako iznutra, tako i iz vana", ocijenio je Popović.

Popović smatra da je jedno od najozbiljnijih pitanja upravo nejasno definisanje nacionalnih interesa ili sporno zalaganje za ono što bi trebalo da predstavlja jasne interese Republike Srpske u dijelu koji se tiče zaštite srpskog naroda i same Republike Srpske.

"Ostao sam zbunjen činjenicom da se jednim krupnim korakom pošlo u prenošenje čitavog niza nadležnosti, koje smo mi krvlju plaćali", rekao je Popović.

Napominjući da su entiteti osnivači Centralne banke BiH, Popović je rekao da formiranje bilo kakvog fonda na nivou BiH i ustupanje sredstava različitim institucijama nad kojima Srpska nema nikakvu kontrolu, vodi osiromašenju Repubilke Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana