Лучић: Присилили сина да силује мајку

Срна
Лучић: Присилили сина да силује мајку

Сарајево - Истражилац Тужилаштва БиХ Славиша Лучић изјавио је на суђењу Адилу Војићу и Бекиру Мешићу, оптуженим за силовање Српкиње у Бихаћу, да је током истраге утврдио да је и син био присиљен да силује мајку.

"Син оштећене је био присиљен да изврши блудне радње над сопственом мајком, након чега се нису могли погледати у очи. Он је умро у Америци од тих посљедица", навео је Лучић.

Лучић, који је прије неколико година почео истраживати овај злочин, рекао је да је током саслушања силоване чији су иницијали А.Н. уочио да је у лошем психичком стању, те да је тај догађај оставио посљедице и на њену породицу.

Као први свједок Тужилаштва на почетку суђења Војићу и Мешићу, Лучић је рекао да је жртви презентован фотоалбум у којем је она препознала оптужене, које је познавала и од раније, преноси БИРН.

Војићу и Мешићу на терет је стављено да су, као припадници 501. бригаде Петог корпуса такозване Армије БиХ /АБИХ/, у ноћи између 1. и 2. маја 1994. године наизмјенично силовали жену чији су иницијали А.Н, те натјерали и другу особу да изврши сексуално злостављање над њом.

Свједок Лучић је рекао да су привремено изузели одређену медицинску документацију из Кантоналне болнице у Бихаћу.

Тужилац Ћазим Хасанспахић је рекао у уводној ријечи да ће доказати наводе оптужнице, док је одбрана навела да у овој фази поступка неће износити уводну ријеч.

Наставак суђења је заказан за 25. март./

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана