Ловачки савез прославио 25 година постојања

М. Л.
Ловачки савез прославио 25 година постојања

Бањалука - Ловачки савез РС, који броји око 23.000 чланова, је за 25 година рада и постојања прошао озбиљан развојни пут и остварио резултате вриједне поштовања.

Истакнуто је то на свечаној сједници Ловачког савеза РС, одржаној у суботу у Бањалуци, којој су присуствовали бројни чланови ове најмасовније организације у Српској. Предсједник Владе РС Радован Вишковић истакао је да Ловачки савез прославља веома значајан јубилеј, те да ће Влада Српске и у годинама које долазе наставити да помаже ту организацију.

- Влада је лани индиректно помогла Ловачки савез са скоро милион марака, а директно са око 500.000 КМ. Свака локална заједница има по неколико ловачких објеката које је саградио овај савез, а његови чланови, осим што се баве контролисаним одстрелом дивљачи, прихрањују дивљач и чувају ловишта - рекао је Вишковић.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Борис Пашалић рекао је да ће ресорно министарство наставити да помаже ловцима јер они посвећују значајну пажњу његовању дивљачи и промоцији Српске.

Предсједник Ловачког савеза РС Саво Минић нагласио је да је прошла година уписана златним словима у календар савеза јер је учињено много на унапређењу ловства.

- Значајан новац уложен је у праћење и заштиту дивљачи, ловно-техничке и узгојне објекте и све то дало је веома добре резултате - рекао је Минић.

Славећи четврт вијека постојања Ловачки савез РС је за посебне заслуге у унапређењу ловства златним плакетама одликовао предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, предсједницу РС Жељку Цвијановић, премијера Радована Вишковића, члана Колегијума Представничког дома Парламента БиХ Небојшу Радмановића, министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Бориса Пашалића, министра унутрашњих послова Драгана Лукача, министарку за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребрену Голић и предсједника Уставног суда РС Џерарда Селмана. Признања су додијељена и тројици претходних предсједника Ловачког савеза РС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана