Љекари у Зворнику прихватили компромис и сарадњу са новим директором

Срна
Љекари у Зворнику прихватили компромис и сарадњу са новим директором

Зворник - Хирург Опште болнице у Зворнику Горан Бјековић рекао је вечерас да су љекари ове здравствене установе прихватили компримис и да ће новоизабраном вршиоцу дужности директора Ивану Поповићу пружити руку сарадње.

Бјековић је, након разговора љекара Опште болнице Зворник са министром здравља и социјалне заштите Републике Српске Драганом Богданићем, изразио наду да ће и Поповић прихватити сарадњу, те да ће на обострано задовољство ове здравствена установа наставити са нормалним функционисањем.

Он је додао да је Влада Републике Српске одлуком о именовању вршиоца дужности директора Опште болнице Ивана Поповића понудила рјешење и тиме дјелимично испунила захтјеве љекара.

„Нисмо нереални људи који живе у некој другој земљи и зато пристајемо на компромис“, рекао је новинарима Бјековић.

Влада Републике Српске разријешила је у понедјељак, 27. новембра, вршиоца дужности директора Опште болнице Зворник Јована Окуку и на ту функцију именовала Поповића.

Окука је за вршиоца дужности директора зворничке болнице именован 12. октобра, када је и разријешен дотадашњи директор Милорад Дрљевић.

Љекари Опште болнице су од 14. октобра одржавали получасовне информативне разговоре испред ове здравствене установе, незадовољни смјеном Дрљевића и именовањем Окуке.

Љекари Опште болнице Зворник договорили су 27. октобра на састанку са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком да прекину са информативним разговорима и наставе да раде у пуном капацитету, а да ће надлежни органи размотрити све претходне процедуре и обезбиједити најбоља рјешења за ову здравствену установу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана