Љекари и стоматолози на подручју Унско-санског кантона ступили у генерални штрајк

Срна
Љекари и стоматолози на подручју Унско-санског кантона ступили у генерални штрајк

Сарајево - Љекари и стоматолози у свим здравственим установама на подручју Унско-санског кантона у Федерацији БиХ /ФБиХ/ ступили су јутрос у генерални штрајк, захтијевајући исту сатницу као и њихове колеге из Сарајева.

Љекарима је претходно понуђена сатница од 2,14 КМ и повећање бода за 0,5, али они траже оно што су добили и сарајевски љекари, сатницу од 2,60 КМ.

„Наши захтјеви нису нереални нити неоствариви. Ми не тражимо ништа друго осим оног што су колеге у другим кантонима добили. Зато имамо подршку и потписе више од 300 љекара у свим здравственим установама“, рекао је за „Кликс“ предсједник Струковног синдиката доктора медицине и стоматологије Унско-санског кантона Недим Куртагић.

Штрајк ће трајати, истиче он, све док не буду испуњени захтјеви штрајкача.

Током трајања штрајка радиће само Служба за хитне случајеве.

Савез струковних синдиката доктора медицине и стоматологије ФБиХ ступио је 6. новембра у генерални штрајк у којем учествује девет кантона, захтијевајући потписивање федералног колективног уговора за докторе медицине и стоматологије.

Самостални струковни синдикат доктора медицине и стоматологије Зеничко-добојског кантона прекинуо је штрајк након што је са кантоналном Владом потписао колективни грански уговор. Осим овог кантона, договор са владама постигли су Кантон Сарајево и Средњобосански кантон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана