Љекари УКЦ РС пацијенткињи одстранили тумор тежак 30 килограма

М. Л.
Љекари УКЦ РС пацијенткињи одстранили тумор тежак 30 килограма

Бањалука - Љекари Клинике за гинекологију и акушерство Универзитетског клиничког центра (УКЦ) РС, у сарадњи са абдоминалним хирурзима, успјешно су извели сложену операцију и пацијенткињи одстранили тумор материце тежак око 30 килограма.

Из УКЦ РС истичу да је пацијенткиња средњег животног доба у протеклих пет година примијетила да јој расте стомак, али да је помоћ љекара затражила тек почетком овог мјесеца.

- Након урађене дијагностике утврђено је постојање туморске масе која је својом величином испуњавала цијели стомак, и то од мале карлице до ребарних лукова - навели су из УКЦ РС.

Додали су да је, с обзиром на величину тумора, оперативни захват подразумијевао сарадњу гинеколога и абдоминалних хирурга, те да је операција трајала дуже од четири часа. 

- Пацијенткиња се након урађеног сложеног оперативног захвата успјешно опоравља - навели су из ове здравствене установе.

Оперативни захват урадили су специјалиста гинекологије и акушерства Сладибор Лакић, специјалиста опште и абдоминалне хирургије Драган Томић, специјалисти гинекологије и акушерства Андрија Баничевић и Борис Поповић, специјалиста опште и абдоминалне хирургије Жељко Граховац, специјалиста анестезије са реаниматологијом Мигдад Хаџибеговић, те медицински техничар Драган Марчета и инструментарка Тања Рудић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана