Lipovača: Povratnici dobili put

M. V.
Lipovača: Povratnici dobili put

Gradiška - Potpredsjednik RS Enes Suljkanović i načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović otvorili su novoizgrađeni put i primarnu kanalizacionu mrežu u gradiškom prigradskom naselju Lipovača.

Gradnju 3,6 kilometara puta finansiralo je Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica FBiH sa oko 250.000 KM, te mještani i lokalna zajednica. Načelnik Gradiške Zoran Latinović rekao je da je Lipovača dobila urbaniji izgled i mogućnost da se širi.

- Cilj je da se projekat izgradnje zaobilaznice Čatrnja - Brestovčina spoji sa putem u Lipovači i nastavi gradnja sekundarne kanalizacione mreže u naseljima Stočna pijaca i Žeravica - rekao je Latinović.

Projekt menadžer Agencije za lokalni razvoj Nenad Kesić rekao je da je ovo jedan u nizu projekata koje su radili u ruralnim dijelovima opštine. Suljkanović je istakao da izgradnja puta i kanalizacije u Lipovači dokazuje da lokalna uprava u Gradišci vodi računa o povratnicima.

- Ovdje su se povratnici integrisali u svoju lokalnu zajednicu, koja vodi računa o njima. Ljudi u dijaspori treba da se vrate u svoje rodno mjesto, gdje su izgradili kuće, i da svoja iskustva i novac ulože u pokretanje privrednih aktivnosti, čime bi obezbijedili otvaranje novih radnih mjesta - rekao je Suljkanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana